Ma 2022. augusztus 08. (Hétfő) László napja van!
Újraindul a panelprogram: érkeznek a felújítási pénzek
A napokban újabb másfél milliárd forintot osztanak szét - mondta Bencsik János.

Idén tavasszal megtörtént a panel-program pályázatainak elbírálása. A korábbi pótpályáztatás miatt a kormány tavasszal úgy döntött, senkit nem utasítanak el fedezethiány miatt. Ennek köszönhetően idén több mint 13 milliárdból 23 és fél ezer panellakás felújítását támogatták, mondta az energiaügyi államtitkár.

Bencsik János energiaügyért felelős államtitkár elmondta: a következő napokban újabb másfél milliárdot, év végéig pedig még ugyanennyit osztanak szét, így további 4 ezer lakásban lesznek év végéig komfortosabbak az életkörülmények. Az új Széchenyi-terv pályázatain ugyanakkor 80 milliárd jutott megújuló energia és épületenergetikai pályázatokra is.

Az államtitkár ismertette a nemrég elfogadott nemzeti energiastratégiát. Elmondta: ennek fő célja a függetlenedés, a korábbi energiafüggőségtől. Ennek eszközei pedig az energiafelhasználás csökkentése, a megújuló energiák és az atomenergia használata. Utóbbi esetben hangsúlyos szerepet kap továbbra is a paksi üzem, de fontos az is, hogy minél előnyösebb feltételekkel vegyen földgázt Magyarország - összegezte Bencsik János energiaügyi államtitkár.
Forrás: http://www.hirado.hu/Hirek/2011/10/07/12/Ujraindul_a_panelprogram_erkeznek_a_felujitasi_penzek.aspx
Ma 2022. augusztus 08. (Hétfő) László napja van!
Újraindul a panelprogram: érkeznek a felújítási pénzek
A napokban újabb másfél milliárd forintot osztanak szét - mondta Bencsik János.Idén tavasszal megtörtént a panel-program pályázatainak elbírálása. A korábbi pótpályáztatás miatt a kormány tavasszal úgy döntött, senkit nem utasítanak el fedezethiány miatt....
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
Email:
Cím: